8 TED videó babákról, nevelésről, amelyet szülőként mindenképp nézz meg

Nyolc rendkívül érdekes TED beszédet szeretnék ajánlani nektek. Ezek a videók olyan témákat érintenek, mint a boldogság szülőként, az anyatej rejtélyei, a képernyőidő félelmei, a terhességgel kapcsolatos hazugságok, a magzati tanulás, a babák gondolkodása, a sikeres gyermeknevelés, és a csecsemők meglepően logikus gondolkodása. Úgy gondolom ezek olyan érdekes témák, amelyek minden szülővel szembejönnek inkább előbb mint utóbb. Nézzük meg hogyan nyilatkoznak az említett témák szakértői. (Mindegyik videónak van magyar felirata.)

„For parents, happiness is a very high bar” /A szülői boldogság elérésének nehézségei/
Jennifer Senior bemutatja, hogy a szülői boldogság néha elérhetetlenül magas cél lehet, és megosztja gondolatait a szülői szerep nehézségeiről és örömeiről.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>

„What we don’t know about mother’s milk” /Amit nem tudunk az anyatejről/
Katie Hinde felfed néhány meglepő tényt az anyatejjel kapcsolatban, és eloszlat néhány tévhitet, amelyek körülveszik ezt az alapvető fontosságú táplálékforrást.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>


„3 fears about screen time for kids — and why they’re not true” /3 dolog a képernyőidőről és ezek cáfolatai/
Sara DeWitt kideríti, hogy melyek azok a tévhitek a gyermekkori képernyőidővel kapcsolatban, amelyek valójában nem állják meg a helyüket, és megosztja a saját nézeteit egy olyan témában, amellyel kapcsolatban nagyon sokat lehet olvasni, de rendkívül sok az egymásnak ellentmondó információt is.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>


„The lies we tell pregnant women” /Hazgságok, amelyeket a terhes nőknek mondunk/
Sofia Jawed-Wessel feltárja a terhes nők körül kialakult hazugságokat, és arra buzdít, hogy másképp közelítsük meg a terhesség és a szülés témáját.
A témában már mi is írtunk egy blog posztot „Nagyanyáink tanácsaitól a tudományig – A terhességi tévhitek megértése” címmel.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>


„What we learn before we’re born” /Amit születés előtt tanulunk/
Annie Murphy Paul érdekes adatokat oszt meg azzal kapcsolatban, hogy mi mindent tanulunk még azelőtt, hogy megszületnénk, és milyen hatással van ez későbbi életünkre.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>


„What do babies think?” /Mire gondolnak a babák?/
Alison Gopnik felfedi a csecsemők gondolkodásának rejtelmeit, és rávilágít arra, hogy mennyire logikusak és érzékenyek is lehetnek már nagyon fiatal korban.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>


„How to raise successful kids — without over-parenting” /Hogyan neveljünk sikeres gyerekeket „túlnevelés” neélkül/
Julie Lythcott-Haims arról beszél, hogyan neveljük fel sikeres gyermekeinket, miközben elkerüljük a túlzott szülői beavatkozást, és hogyan segítsük őket az önállóság és felelősség kialakításában.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>


„The surprisingly logical minds of babies” /A babák meglepően logikus gondolkozása/
Laura Schulz bemutatja, milyen logikusan gondolkodnak a csecsemők, és megosztja kutatási eredményeit a kisgyermekek gondolkodásáról.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>

Remélem, hogy ezek a videók érdekes és inspiráló gondolatokkal látnak el titeket a szülői utazásotok során. Jó nézelődést!
Láttál olyan előadást, ami nagyon tetszett és a listába kívánkozna? Gyűjtsük ezeket a komment szekcióban!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Hozzászólnál? Itt a lehetőség:

Ne maradj le a további érdekességekről és kedvezményekről!

Havonta maximum egy emailt kapsz tőlünk, illetve máris küldünk egy 10%-os kupont.

Kapcsolódó cikkek

Építőjátékok előnyei

Az építőjátékok előnyei

A babák fejlődése során az építő játékok rendkívül fontos szerepet játszanak. Ezek a játékok nemcsak szórakoztatóak, hanem számos előnnyel járnak a csecsemők számára. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, hogyan támogatják az építő játékok a babák fejlődését, és milyen fontos szerepet játszanak a korai tanulásban és készségfejlesztésben.

Read More »
Szenzoros játékok

Tudod mit jelent a „szenzoros” jelző a baba játékoknál?

Csecsemő játékok és a szenzoros fejlődés kapcsolata kiemelkedő fontosságú a kisgyermekek egészséges fejlődése szempontjából. A „szenzoros” jelző olyan játékokra utal, amelyek célja, hogy támogassák és serkentsék a csecsemők érzékszerveinek fejlődését, ideértve a látást, hallást, tapintást, ízlelést és szaglást. A szenzoros játékok számos előnnyel járnak, amelyek pozitívan befolyásolják a csecsemők fejlődését és tanulását.

Read More »
Babaszoba dekoráció

Babaszoba dekorációs ötletek

A babaszoba dekorációja egy olyan terület, ahol kibontakoztathatjuk kreativitásunkat, és egyedi környezetet teremthetünk a legkisebb családtagunknak. Ebben a cikkben megosztunk néhány inspiráló ötletet, hogyan varázsolhatjuk a szobából igazi babaszobát gyermekünk számára.

Read More »
Mozgásfejlődés az első évben

Mozgásfejlődés az első évben: A fejlődés szakaszai és ezek jelentősége

A csecsemők mozgásfejlődése az életük első évében rendkívül fontos és izgalmas folyamat. Ebben az időszakban a kicsik különböző mérföldköveket érnek el, amelyek meghatározzák a motoros készségeiket és előkészítik őket az önálló mozgásra. A következőkben megvizsgáljuk a babák mozgásfejlődésének főbb fázisait és ezek jelentőségét az első év során.

Read More »
Ajándék ötletek 2-3 éves gyerekeknek

A legjobb ajándék ötletek 2-3 éves kisgyermekeknek

A 2-3 éves korosztály egy rendkívül érdekes időszak a kisgyermekek életében, ahol a kíváncsiság és az aktív felfedezés iránti vágyuk a csúcson van. Az ajándékozás során fontos olyan termékeket választani, amelyek nemcsak szórakoztatják, hanem támogatják is a fejlődésüket. Íme néhány remek ötlet a legjobb ajándékokhoz egy 2-3 éves kisgyermek számára.

Read More »
Ajándék ötletek 1-2 éves babáknak

A legjobb ajándékok 1-2 év közötti babáknak: kreatív és fejlesztő játékok

Az első vagy második születésnap a babák életében különleges alkalom, és egy izgalmas lehetőség az ajándékozásra. Azonban, ha egy 1-2 éves babáról van szó, érdemes olyan termékeket választani, amelyek nem csak szórakoztatják, hanem fejlesztik is az érzékszerveiket és készségeiket. Íme néhány remek ötlet a legjobb ajándékokhoz egy 1-2 éves baba számára.

Read More »
×
×

Cart

babamba logo

Ne hagyd itt a kuponod!

Add meg az email címed és máris küldünk egy kupont 10% kedvezménnyel!

Ide kérem a kuponom:

Email címem megadásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot és hozzájárulok a további akiciókról szóló értesítésekhez.

Dínó éjjeli fény

Éjjeli fények

Dínó, panda, unikornis éjjeli fények.

Albero mio rose babafészek

Babafészkek

Minőségi babafészkek a zavartalan alvásért

Falmatricák

Dobd fel a babaszobát falimatricával!