8 TED videó babákról, nevelésről, amelyet szülőként mindenképp nézz meg

Nyolc rendkívül érdekes TED beszédet szeretnék ajánlani nektek. Ezek a videók olyan témákat érintenek, mint a boldogság szülőként, az anyatej rejtélyei, a képernyőidő félelmei, a terhességgel kapcsolatos hazugságok, a magzati tanulás, a babák gondolkodása, a sikeres gyermeknevelés, és a csecsemők meglepően logikus gondolkodása. Úgy gondolom ezek olyan érdekes témák, amelyek minden szülővel szembejönnek inkább előbb mint utóbb. Nézzük meg hogyan nyilatkoznak az említett témák szakértői. (Mindegyik videónak van magyar felirata.)

„For parents, happiness is a very high bar” /A szülői boldogság elérésének nehézségei/
Jennifer Senior bemutatja, hogy a szülői boldogság néha elérhetetlenül magas cél lehet, és megosztja gondolatait a szülői szerep nehézségeiről és örömeiről.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>

„What we don’t know about mother’s milk” /Amit nem tudunk az anyatejről/
Katie Hinde felfed néhány meglepő tényt az anyatejjel kapcsolatban, és eloszlat néhány tévhitet, amelyek körülveszik ezt az alapvető fontosságú táplálékforrást.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>


„3 fears about screen time for kids — and why they’re not true” /3 dolog a képernyőidőről és ezek cáfolatai/
Sara DeWitt kideríti, hogy melyek azok a tévhitek a gyermekkori képernyőidővel kapcsolatban, amelyek valójában nem állják meg a helyüket, és megosztja a saját nézeteit egy olyan témában, amellyel kapcsolatban nagyon sokat lehet olvasni, de rendkívül sok az egymásnak ellentmondó információt is.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>


„The lies we tell pregnant women” /Hazgságok, amelyeket a terhes nőknek mondunk/
Sofia Jawed-Wessel feltárja a terhes nők körül kialakult hazugságokat, és arra buzdít, hogy másképp közelítsük meg a terhesség és a szülés témáját.
A témában már mi is írtunk egy blog posztot „Nagyanyáink tanácsaitól a tudományig – A terhességi tévhitek megértése” címmel.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>


„What we learn before we’re born” /Amit születés előtt tanulunk/
Annie Murphy Paul érdekes adatokat oszt meg azzal kapcsolatban, hogy mi mindent tanulunk még azelőtt, hogy megszületnénk, és milyen hatással van ez későbbi életünkre.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>


„What do babies think?” /Mire gondolnak a babák?/
Alison Gopnik felfedi a csecsemők gondolkodásának rejtelmeit, és rávilágít arra, hogy mennyire logikusak és érzékenyek is lehetnek már nagyon fiatal korban.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>


„How to raise successful kids — without over-parenting” /Hogyan neveljünk sikeres gyerekeket „túlnevelés” neélkül/
Julie Lythcott-Haims arról beszél, hogyan neveljük fel sikeres gyermekeinket, miközben elkerüljük a túlzott szülői beavatkozást, és hogyan segítsük őket az önállóság és felelősség kialakításában.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>


„The surprisingly logical minds of babies” /A babák meglepően logikus gondolkozása/
Laura Schulz bemutatja, milyen logikusan gondolkodnak a csecsemők, és megosztja kutatási eredményeit a kisgyermekek gondolkodásáról.

Kattints ide ha nem indulna el a videó >>

Remélem, hogy ezek a videók érdekes és inspiráló gondolatokkal látnak el titeket a szülői utazásotok során. Jó nézelődést!
Láttál olyan előadást, ami nagyon tetszett és a listába kívánkozna? Gyűjtsük ezeket a komment szekcióban!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Hozzászólnál? Itt a lehetőség:

Ne maradj le a további érdekességekről és kedvezményekről!

Havonta maximum egy emailt kapsz tőlünk, illetve máris küldünk egy 10%-os kupont.

Nézz szét legnépszerűbb termékeink között is

Kapcsolódó cikkek

Anyatejes táplálás előnyei

Anyatejes táplálás: Az újszülöttek egészségének és fejlődésének kulcsa

Az anyatejes táplálás az egyik legjobb dolog, amit egy újszülöttel történhet. A természetes anyatej számos előnnyel jár az újszülöttek számára, nem csupán táplálkozás szempontjából, hanem az egészségük, fejlődésük és kapcsolatuk szempontjából is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az anyatej előnyeit és hogy – ha lehetséges – miért érdemes ragaszkodni hozzá az első hónapokban.

Read More »
Plüss játékok előnyei

A plüssök 10 előnye babák és kisgyermekek számára

A plüss figurák sokkal többet jelentenek egyszerű játékoknál a babák számára. Ezek a puha és barátságos társak fontos szerepet játszanak a csecsemők fejlődése során, segítve őket az érzelmek kifejezésében, a biztonságérzet kialakításában és a kognitív képességeik fejlesztésében. Nézzük meg közelebbről, hogy milyen szerepet töltenek be ezek a kedves plüssök a babák életében.

Read More »
Játszőszőnyegek előnyei

Így fejlesztik babádat a játszószőnyegek

A játszószőnyegek nemcsak kényelmes alátámasztást biztosítanak a babáknak játék közben, hanem fontos szerepet játszanak a fejlődésükben is. Ezek a sokoldalú játékok sokféle módon támogatják a csecsemők fejlődését, mind fizikálisan, mind kognitívan és érzelmileg. Nézzük meg, hogyan és milyen területeken segíthetnek a játszószőnyegek a babák fejlődésében.

Read More »
Babafészek

Így tedd a babafészket igazán biztonságos és pihentető alvókörnyezetté

Amikor egy újszülött érkezik a családba, a szülők számára az egyik legfontosabb szempont az, hogy biztonságos és kényelmes alvókörnyezetet biztosítsanak számára. Ebben a tekintetben a babafészek egy rendkívül praktikus és sokoldalú választás lehet. De hogyan alakítsuk át a babafészket egy biztonságos és kényelmes alvókörnyezetté?

Read More »
Húsvéti játék ötletek

Húsvéti kalandok kisgyerekekkel: 15+ kreatív játékötlet

Ahogy a tavasz beköszöntével közeledünk a húsvéthoz, nemcsak a tojásfestés és a nyuszi keresés kerül előtérbe, hanem a kisgyermekekkel való vidám időtöltés is. A húsvét remek alkalom arra, hogy összegyűljön a család, és közösen élvezzék az ünnepi hangulatot. Ha keresed az ötleteket, hogyan töltsd el az időt a legkisebbekkel ebben az ünnepi időszakban, akkor jó helyen jársz! Válogass kedvedre az alábbi ötletek közül, és készülj fel egy felejthetetlen húsvéti kalandra!

Read More »
Építőjátékok előnyei

Az építőjátékok előnyei

A babák fejlődése során az építő játékok rendkívül fontos szerepet játszanak. Ezek a játékok nemcsak szórakoztatóak, hanem számos előnnyel járnak a csecsemők számára. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, hogyan támogatják az építő játékok a babák fejlődését, és milyen fontos szerepet játszanak a korai tanulásban és készségfejlesztésben.

Read More »
×
×

Cart