17 filléres játék és elfoglaltság babáknak 🧹🔦📰

Ugye mindannyian ismerjük a jelenséget, amikor a baba rá sem hederít a csili-vili új játékára, bezzeg a wc papír gurigával percekre lefoglalja magát? Ugyan nagyon szuper és gyönyörű játékokat lehet kapni (például nálunk is) minden korosztály számára, de a példából is látszik, hogy nem feltétlen kell minden esetben a zsebünkbe nyúlni, ha valami újdonsággal szeretnénk lekötni a kicsiket.
Összegyűjtöttem, hogy az elmúlt bő két évben nálunk milyen játékok, játékos tevékenységek váltak be, amelyek ingyen vagy szinte ingyen voltak.

Papírzsebkendő csomag

Amikor már meg tudta fogni a tárgyakat, akkor még valószínű az tetszett neki, hogy benyomható és zörögni lehet vele. Később pedig, ahogy egyre ügyesedett a kis keze nagy móka volt kiszedegetni a zsebkendőket. Írtó cuki volt, hogy végül már az orrfújást is utánozta. Apró szépséghiba, hogy szívta az orrát, nem fújta közben. 😀

Műanyag flakon

Könnyen megragadható, csörög, zörög, lehet vele csapkodni. Azt hiszem ezt minden baba elég gyorsan felfedezi, nincs benne semmi meglepetés, de a rend kedvéért a listában a helye.

Pohár töltögetés

Amikor már tudott ülni, akkor mi fürdető ülőkében fürdettük, ami szépen megtartja, így 100 %-ban csak a játékra lehet fókuszálni fürdés közben. Petránk egyik kedvenc tevékenysége az volt, hogy az egyik pohárból a másikba töltögette át a vizet. Amilyen egyszerűen hangzik, olyan szépen elvolt vele.

Újságpapír tépkedés

Úgy figyeltem meg, hogy az akciós újságok áttanulmányozása és aprólékos széttépkedése igen fontos és nagy odafigyelést igénylő tevékenység egy baba egy és két éves kora között. Persze ebben az időben nem csak az akciós újságok, hanem minden más papír erre a sorsra jut, úgyhogy nem árt résen lenni.

Kavicsozás

A vízparti kavicsok vízbe dobálása valószínű sokaknál nagy sláger. Ez kicsit olyan, mint a flakonos móka, nincs benne semmi új. Ami emellett nálunk nagyon bevált az a kavicsok keresése és összegyűjtése a kertben. Nagyon szépen le tudta ezzel foglalni magát. Nem is gondolnánk milyen hatalmas sikerélményt tud adni egy-egy szép kavics megtalálása a fűben. Pro tipp: ha keresés közben egy huncut manó apránként visszadobálja a már megtalált kavicsokat, akkor a keresés szinte végteleníthető. 🙂

Csiga keresés

Nagyon szeretünk együtt sétálni, amit sokkal szórakoztatóbbá tud tenni, ha nem csupán sétálunk, hanem csigákat keresünk út közben. Petra valamiért megszállottja lett a csigáknak és hatalmas csodálattal tudta őket vizsgálgatni. Külön öröm volt, ha ő szúrt ki egy újabb példányt.

Szárító és mosógép ki-be pakolás

Ki gondolná, hogy a házimunka is lehet szórakoztató? Petra általában ragaszkodik hozzá, hogy a mosógépből ő pakoljon át a szárítóba majd onnan kiszedni is ő szereti a ruhákat.

Üres kartondoboz

Annyi minden lehet egy kartondoboz egy gyermek szemében már egészen kis korban is! Házikó vagy autó, amiben lehet tologatni körbe a lakásban.

Pénzdobálás a perselybe

Régi szokás nálunk, hogy a visszajáróban kapott 200 Ft-osokat megtartjuk és a malacperselyben gyűjtjük, amíg meg nem telik. A malac hasán ki lehet szedni a pénzt és a hátán visszatenni. Egy babának ez egész hosszan kitartó ismétlődő tevékenység tud lenni.

Seprés, felmosás

Megint a  házimunka.Olyan lelkesen seper és mos fel, hogy időközben kapott egy kis gyerek méretre szabott takarító szettet is. Néha kiszervez ugyan egy-egy munkafolyamatot, de a lelkesedés töretlen. Kíváncsi leszek meddig tart ki… 🙂

Borsófejtés

Elég monoton tevékenység, de a kicsiknek még az újdonság erejével hat. Utána annyira büszke magára, hogy ő is hozzátette a magáét az ebéd elkészültéhez.

Mézeskalács szaggatás

Nagyon aktuális, egy két éves gyerek már nagyon szépen tudja használni a formákat és kiszaggatni a tésztából. Itt nagyon jól kamatozik a sok gyurmával végzett gyakorló munka.

Tusfürdők és samponok le és visszapakolása

A kád szélén lévő samponos, tusfürdős és mindenféle egyéb flakonok vízbe borogatása jó móka és ki gondolná, de még a visszapakolás is az lehet. Ez is egy jó alkalom arra, hogy megtanulják, játék után bizony el is kell pakolni.

Zseblámpa

Ez is egy viszonylag friss felfedezés. Egyik este a kisasszonynak nem volt kedve a sétához, innen jött a remek ötlet, hogy keressük meg a zseblámpát, az biztos tetszeni fog. A dolog olyannyira bejött, hogy azóta a házban is igen gyakran világít vele. 

Akadálypálya

A házi akadálypályán át kell sétálni két alacsony puffon, átkúszni egy szék alatt, csinálni egy bukfencet majd az ugráló unikornis hátáról bedobni a labdát a kapuba. Mióta bemutattam a feladatsort minden nap végigcsinálja párszor. Nem utolsósorban jó kis fárasztási lehetőség, ha valami miatt például nem lehet kimenni a szabadba.

Locsolás

Tavasztól őszig fix program a kerti virágok locsolása, amiből természetesen Petra sem maradhat ki. Kisajátított egy kisebb locsolókannát, azzal locsolgat. Néha jut víz a virágokra is.

Bújócska
Végezetül egy klasszikus, amit szintén mindenki ismer, de nem maradhatott ki. Annyira cuki amikor elbújik az átlátszó függöny mögé és kuncok magában, ahogy látványosan nem találjuk meg. 🥰

profi bújócska
Professzionális bújócska variáció

Nektek mi a tapasztalatotok? Írjátok meg kommentben és folytassuk közösen a listát!

Ha nem csak az ingyenes játékokra vagy kíváncsi, akkor vess egy pillantást a Babamba Bababolt kínálatára!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Hozzászólnál? Itt a lehetőség:

Ne maradj le a további érdekességekről és kedvezményekről!

Havonta maximum egy emailt kapsz tőlünk, illetve máris küldünk egy 10%-os kupont.

Kapcsolódó cikkek

Gyermek szerepjáték blogcikk borító

Miért fontosak a szerepjátékok a kisgyermekek fejlődésében?

Előfordult már, hogy gyermeked felkapta a telefonját, és úgy tett, mintha valakivel telefonálna, vagy akár felkapott egy távirányítót, és úgy vezetett, mintha autóban ülne? Mi járhat ilyenkor a fejükben? Talán nincs is még egy olyan aktivitás forma, amely egyszerre oly sok oldalról fejlesztené a kisgyermekeket, mint a különböző szerepjátékok.

Read More »
Babafészek választás

A babafészek előnyei és a kiválasztás legfontosabb szempontjai

Leendő szülőként átgondolni is nehéz, hogy mennyi mindenre van szüksége az érkező babának. Szinte biztos vagyok benne, hogy ha éppen ebben a cipőben jársz, akkor valamilyen online vagy offline listában pipálgatod mi van már meg és mi mindent kell beszerezni a kicsi érkezéséig. Csak az alvás, pihenés témaköréhez kapcsolódva felmerül egy csomó – nem is feltétlenül olcsó – eszköz: hordozó, kiságy, mózeskosár, autósülés, pihenőszék stb, stb. Tényleg szükség van még ezen felül egy babafészekre is?

Read More »
pöttyök falmatrica

Pöttyök falmatrica inspirációk

Ha szeretnéd feldobni a gyerekszobát vagy a lakás bármely más helyiségét, akkor a falmatrica egy nagyon jó irány lehet. Mindenféle formában, színben és kivitelben beszerezhetőek, jellemzően nem is túl drágák, és nevetségesen könnyű leszedni, felragasztani vagy akár eltávolítani később.
Ebben a posztban a pöttyök falmatricák felhasználására hoztunk egy kis inspirációt. Elsőre nem is gondolná az ember, hogy mennyi lehetőség rejlik bennük!

Read More »
babák és háziállatok

Babák és háziállatok – 6 tévhit, amit ne higyj el 🐶👶🐱

Amikor egy pár gyermeket vár, mindenkinek van hozzájuk egy jótanácsa vagy intelme, ha kérik, ha nem. Legyen szó altatásról, etetésről vagy a baba fejlődéséről, mindenkinek megvan a maga kis praktikája, tuti(nak gondolt) véleménye, amelyeket sokszor ajánlatos azért némi fenntartással kezelni. A háziállatok és újszülöttek viszonya tipikusan egy ilyen téma. 6 olyan tévhitet gyűjtöttünk össze, amelyek gyakran elhangzanak, ám az igazságtartalmuk igen csekély.

Read More »
Bölcsis beszoktatás

Jujuj, jön az első nap a bölcsiben! Tanácsok a gördülékenyebb beszoktatáshoz.

Holnap első alkalommal megyünk bölcsibe, indul a beszoktatás időszaka. Volt, hogy nagyon vártuk, volt hogy féltünk tőle milyen lesz. Így közvetlenül előtte kicsit mindkettőt érezzük. Próbáltunk tudatosan készülni rá, hogy minél zőkkenőmentesebb legyen ez az időszak, ami igen nagy változás egy baba életében.
Olyan tanácsokat gyűjtöttünk össze, amelyekkel mi is próbáltuk felvértezni magunkat és segíthetnek a beszoktatás során.

Read More »
×
×

Cart

babamba logo

Ne hagyd itt a kuponod!

Add meg az email címed és máris küldünk egy kupont 10% kedvezménnyel!

Ide kérem a kuponom:

Email címem megadásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot és hozzájárulok a további akiciókról szóló értesítésekhez.

Dínó éjjeli fény

Éjjeli fények

Dínó, panda, unikornis éjjeli fények.

Fürdőjátékok

A móka a fürdés alatt sem állhat meg!

Falmatricák

Dobd fel a babaszobát falimatricával!