17 filléres játék és elfoglaltság babáknak 🧹🔦📰

Ugye mindannyian ismerjük a jelenséget, amikor a baba rá sem hederít a csili-vili új játékára, bezzeg a wc papír gurigával percekre lefoglalja magát? Ugyan nagyon szuper és gyönyörű játékokat lehet kapni (például nálunk is) minden korosztály számára, de a példából is látszik, hogy nem feltétlen kell minden esetben a zsebünkbe nyúlni, ha valami újdonsággal szeretnénk lekötni a kicsiket.
Összegyűjtöttem, hogy az elmúlt bő két évben nálunk milyen játékok, játékos tevékenységek váltak be, amelyek ingyen vagy szinte ingyen voltak.

Papírzsebkendő csomag

Amikor már meg tudta fogni a tárgyakat, akkor még valószínű az tetszett neki, hogy benyomható és zörögni lehet vele. Később pedig, ahogy egyre ügyesedett a kis keze nagy móka volt kiszedegetni a zsebkendőket. Írtó cuki volt, hogy végül már az orrfújást is utánozta. Apró szépséghiba, hogy szívta az orrát, nem fújta közben. 😀

Műanyag flakon

Könnyen megragadható, csörög, zörög, lehet vele csapkodni. Azt hiszem ezt minden baba elég gyorsan felfedezi, nincs benne semmi meglepetés, de a rend kedvéért a listában a helye.

Pohár töltögetés

Amikor már tudott ülni, akkor mi fürdető ülőkében fürdettük, ami szépen megtartja, így 100 %-ban csak a játékra lehet fókuszálni fürdés közben. Petránk egyik kedvenc tevékenysége az volt, hogy az egyik pohárból a másikba töltögette át a vizet. Amilyen egyszerűen hangzik, olyan szépen elvolt vele.

Újságpapír tépkedés

Úgy figyeltem meg, hogy az akciós újságok áttanulmányozása és aprólékos széttépkedése igen fontos és nagy odafigyelést igénylő tevékenység egy baba egy és két éves kora között. Persze ebben az időben nem csak az akciós újságok, hanem minden más papír erre a sorsra jut, úgyhogy nem árt résen lenni.

Kavicsozás

A vízparti kavicsok vízbe dobálása valószínű sokaknál nagy sláger. Ez kicsit olyan, mint a flakonos móka, nincs benne semmi új. Ami emellett nálunk nagyon bevált az a kavicsok keresése és összegyűjtése a kertben. Nagyon szépen le tudta ezzel foglalni magát. Nem is gondolnánk milyen hatalmas sikerélményt tud adni egy-egy szép kavics megtalálása a fűben. Pro tipp: ha keresés közben egy huncut manó apránként visszadobálja a már megtalált kavicsokat, akkor a keresés szinte végteleníthető. 🙂

Csiga keresés

Nagyon szeretünk együtt sétálni, amit sokkal szórakoztatóbbá tud tenni, ha nem csupán sétálunk, hanem csigákat keresünk út közben. Petra valamiért megszállottja lett a csigáknak és hatalmas csodálattal tudta őket vizsgálgatni. Külön öröm volt, ha ő szúrt ki egy újabb példányt.

Szárító és mosógép ki-be pakolás

Ki gondolná, hogy a házimunka is lehet szórakoztató? Petra általában ragaszkodik hozzá, hogy a mosógépből ő pakoljon át a szárítóba majd onnan kiszedni is ő szereti a ruhákat.

Üres kartondoboz

Annyi minden lehet egy kartondoboz egy gyermek szemében már egészen kis korban is! Házikó vagy autó, amiben lehet tologatni körbe a lakásban.

Pénzdobálás a perselybe

Régi szokás nálunk, hogy a visszajáróban kapott 200 Ft-osokat megtartjuk és a malacperselyben gyűjtjük, amíg meg nem telik. A malac hasán ki lehet szedni a pénzt és a hátán visszatenni. Egy babának ez egész hosszan kitartó ismétlődő tevékenység tud lenni.

Seprés, felmosás

Megint a  házimunka.Olyan lelkesen seper és mos fel, hogy időközben kapott egy kis gyerek méretre szabott takarító szettet is. Néha kiszervez ugyan egy-egy munkafolyamatot, de a lelkesedés töretlen. Kíváncsi leszek meddig tart ki… 🙂

Borsófejtés

Elég monoton tevékenység, de a kicsiknek még az újdonság erejével hat. Utána annyira büszke magára, hogy ő is hozzátette a magáét az ebéd elkészültéhez.

Mézeskalács szaggatás

Nagyon aktuális, egy két éves gyerek már nagyon szépen tudja használni a formákat és kiszaggatni a tésztából. Itt nagyon jól kamatozik a sok gyurmával végzett gyakorló munka.

Tusfürdők és samponok le és visszapakolása

A kád szélén lévő samponos, tusfürdős és mindenféle egyéb flakonok vízbe borogatása jó móka és ki gondolná, de még a visszapakolás is az lehet. Ez is egy jó alkalom arra, hogy megtanulják, játék után bizony el is kell pakolni.

Zseblámpa

Ez is egy viszonylag friss felfedezés. Egyik este a kisasszonynak nem volt kedve a sétához, innen jött a remek ötlet, hogy keressük meg a zseblámpát, az biztos tetszeni fog. A dolog olyannyira bejött, hogy azóta a házban is igen gyakran világít vele. 

Akadálypálya

A házi akadálypályán át kell sétálni két alacsony puffon, átkúszni egy szék alatt, csinálni egy bukfencet majd az ugráló unikornis hátáról bedobni a labdát a kapuba. Mióta bemutattam a feladatsort minden nap végigcsinálja párszor. Nem utolsósorban jó kis fárasztási lehetőség, ha valami miatt például nem lehet kimenni a szabadba.

Locsolás

Tavasztól őszig fix program a kerti virágok locsolása, amiből természetesen Petra sem maradhat ki. Kisajátított egy kisebb locsolókannát, azzal locsolgat. Néha jut víz a virágokra is.

Bújócska
Végezetül egy klasszikus, amit szintén mindenki ismer, de nem maradhatott ki. Annyira cuki amikor elbújik az átlátszó függöny mögé és kuncok magában, ahogy látványosan nem találjuk meg. 🥰

profi bújócska
Professzionális bújócska variáció

Nektek mi a tapasztalatotok? Írjátok meg kommentben és folytassuk közösen a listát!

Ha nem csak az ingyenes játékokra vagy kíváncsi, akkor vess egy pillantást a Babamba Bababolt kínálatára!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Hozzászólnál? Itt a lehetőség:

Ne maradj le a további érdekességekről és kedvezményekről!

Havonta maximum egy emailt kapsz tőlünk, illetve máris küldünk egy 10%-os kupont.

Nézz szét legnépszerűbb termékeink között is

Kapcsolódó cikkek

Kirándulás célpontok kisgyermekekkel

Rejtett kincsek: 56 szuper kirándulás célpont kisgyerekekkel

A kisgyermekekkel történő kirándulások különleges élményekkel gazdagítják az egész család életét. Ebben a cikkben többnyire olyan kevésbé ismert, de annál izgalmasabb kirándulási célpontokat gyűjtöttünk össze, amelyek felfedezésre várnak. Ezek a helyek nemcsak gyönyörű természeti környezetet és kalandos programokat kínálnak, hanem biztonságosak és kifejezetten gyerekbarátok is.

Read More »
Anyatejes táplálás előnyei

Anyatejes táplálás: Az újszülöttek egészségének és fejlődésének kulcsa

Az anyatejes táplálás az egyik legjobb dolog, amit egy újszülöttel történhet. A természetes anyatej számos előnnyel jár az újszülöttek számára, nem csupán táplálkozás szempontjából, hanem az egészségük, fejlődésük és kapcsolatuk szempontjából is. Ebben a cikkben megvizsgáljuk az anyatej előnyeit és hogy – ha lehetséges – miért érdemes ragaszkodni hozzá az első hónapokban.

Read More »
Plüss játékok előnyei

A plüssök 10 előnye babák és kisgyermekek számára

A plüss figurák sokkal többet jelentenek egyszerű játékoknál a babák számára. Ezek a puha és barátságos társak fontos szerepet játszanak a csecsemők fejlődése során, segítve őket az érzelmek kifejezésében, a biztonságérzet kialakításában és a kognitív képességeik fejlesztésében. Nézzük meg közelebbről, hogy milyen szerepet töltenek be ezek a kedves plüssök a babák életében.

Read More »
Játszőszőnyegek előnyei

Így fejlesztik babádat a játszószőnyegek

A játszószőnyegek nemcsak kényelmes alátámasztást biztosítanak a babáknak játék közben, hanem fontos szerepet játszanak a fejlődésükben is. Ezek a sokoldalú játékok sokféle módon támogatják a csecsemők fejlődését, mind fizikálisan, mind kognitívan és érzelmileg. Nézzük meg, hogyan és milyen területeken segíthetnek a játszószőnyegek a babák fejlődésében.

Read More »
Babafészek

Így tedd a babafészket igazán biztonságos és pihentető alvókörnyezetté

Amikor egy újszülött érkezik a családba, a szülők számára az egyik legfontosabb szempont az, hogy biztonságos és kényelmes alvókörnyezetet biztosítsanak számára. Ebben a tekintetben a babafészek egy rendkívül praktikus és sokoldalú választás lehet. De hogyan alakítsuk át a babafészket egy biztonságos és kényelmes alvókörnyezetté?

Read More »
Húsvéti játék ötletek

Húsvéti kalandok kisgyerekekkel: 15+ kreatív játékötlet

Ahogy a tavasz beköszöntével közeledünk a húsvéthoz, nemcsak a tojásfestés és a nyuszi keresés kerül előtérbe, hanem a kisgyermekekkel való vidám időtöltés is. A húsvét remek alkalom arra, hogy összegyűljön a család, és közösen élvezzék az ünnepi hangulatot. Ha keresed az ötleteket, hogyan töltsd el az időt a legkisebbekkel ebben az ünnepi időszakban, akkor jó helyen jársz! Válogass kedvedre az alábbi ötletek közül, és készülj fel egy felejthetetlen húsvéti kalandra!

Read More »
×
×

Cart