17 filléres játék és elfoglaltság babáknak 🧹🔦📰

Ugye mindannyian ismerjük a jelenséget, amikor a baba rá sem hederít a csili-vili új játékára, bezzeg a wc papír gurigával percekre lefoglalja magát? Ugyan nagyon szuper és gyönyörű játékokat lehet kapni (például nálunk is) minden korosztály számára, de a példából is látszik, hogy nem feltétlen kell minden esetben a zsebünkbe nyúlni, ha valami újdonsággal szeretnénk lekötni a kicsiket.
Összegyűjtöttem, hogy az elmúlt bő két évben nálunk milyen játékok, játékos tevékenységek váltak be, amelyek ingyen vagy szinte ingyen voltak.

Papírzsebkendő csomag

Amikor már meg tudta fogni a tárgyakat, akkor még valószínű az tetszett neki, hogy benyomható és zörögni lehet vele. Később pedig, ahogy egyre ügyesedett a kis keze nagy móka volt kiszedegetni a zsebkendőket. Írtó cuki volt, hogy végül már az orrfújást is utánozta. Apró szépséghiba, hogy szívta az orrát, nem fújta közben. 😀

Műanyag flakon

Könnyen megragadható, csörög, zörög, lehet vele csapkodni. Azt hiszem ezt minden baba elég gyorsan felfedezi, nincs benne semmi meglepetés, de a rend kedvéért a listában a helye.

Pohár töltögetés

Amikor már tudott ülni, akkor mi fürdető ülőkében fürdettük, ami szépen megtartja, így 100 %-ban csak a játékra lehet fókuszálni fürdés közben. Petránk egyik kedvenc tevékenysége az volt, hogy az egyik pohárból a másikba töltögette át a vizet. Amilyen egyszerűen hangzik, olyan szépen elvolt vele.

Újságpapír tépkedés

Úgy figyeltem meg, hogy az akciós újságok áttanulmányozása és aprólékos széttépkedése igen fontos és nagy odafigyelést igénylő tevékenység egy baba egy és két éves kora között. Persze ebben az időben nem csak az akciós újságok, hanem minden más papír erre a sorsra jut, úgyhogy nem árt résen lenni.

Kavicsozás

A vízparti kavicsok vízbe dobálása valószínű sokaknál nagy sláger. Ez kicsit olyan, mint a flakonos móka, nincs benne semmi új. Ami emellett nálunk nagyon bevált az a kavicsok keresése és összegyűjtése a kertben. Nagyon szépen le tudta ezzel foglalni magát. Nem is gondolnánk milyen hatalmas sikerélményt tud adni egy-egy szép kavics megtalálása a fűben. Pro tipp: ha keresés közben egy huncut manó apránként visszadobálja a már megtalált kavicsokat, akkor a keresés szinte végteleníthető. 🙂

Csiga keresés

Nagyon szeretünk együtt sétálni, amit sokkal szórakoztatóbbá tud tenni, ha nem csupán sétálunk, hanem csigákat keresünk út közben. Petra valamiért megszállottja lett a csigáknak és hatalmas csodálattal tudta őket vizsgálgatni. Külön öröm volt, ha ő szúrt ki egy újabb példányt.

Szárító és mosógép ki-be pakolás

Ki gondolná, hogy a házimunka is lehet szórakoztató? Petra általában ragaszkodik hozzá, hogy a mosógépből ő pakoljon át a szárítóba majd onnan kiszedni is ő szereti a ruhákat.

Üres kartondoboz

Annyi minden lehet egy kartondoboz egy gyermek szemében már egészen kis korban is! Házikó vagy autó, amiben lehet tologatni körbe a lakásban.

Pénzdobálás a perselybe

Régi szokás nálunk, hogy a visszajáróban kapott 200 Ft-osokat megtartjuk és a malacperselyben gyűjtjük, amíg meg nem telik. A malac hasán ki lehet szedni a pénzt és a hátán visszatenni. Egy babának ez egész hosszan kitartó ismétlődő tevékenység tud lenni.

Seprés, felmosás

Megint a  házimunka.Olyan lelkesen seper és mos fel, hogy időközben kapott egy kis gyerek méretre szabott takarító szettet is. Néha kiszervez ugyan egy-egy munkafolyamatot, de a lelkesedés töretlen. Kíváncsi leszek meddig tart ki… 🙂

Borsófejtés

Elég monoton tevékenység, de a kicsiknek még az újdonság erejével hat. Utána annyira büszke magára, hogy ő is hozzátette a magáét az ebéd elkészültéhez.

Mézeskalács szaggatás

Nagyon aktuális, egy két éves gyerek már nagyon szépen tudja használni a formákat és kiszaggatni a tésztából. Itt nagyon jól kamatozik a sok gyurmával végzett gyakorló munka.

Tusfürdők és samponok le és visszapakolása

A kád szélén lévő samponos, tusfürdős és mindenféle egyéb flakonok vízbe borogatása jó móka és ki gondolná, de még a visszapakolás is az lehet. Ez is egy jó alkalom arra, hogy megtanulják, játék után bizony el is kell pakolni.

Zseblámpa

Ez is egy viszonylag friss felfedezés. Egyik este a kisasszonynak nem volt kedve a sétához, innen jött a remek ötlet, hogy keressük meg a zseblámpát, az biztos tetszeni fog. A dolog olyannyira bejött, hogy azóta a házban is igen gyakran világít vele. 

Akadálypálya

A házi akadálypályán át kell sétálni két alacsony puffon, átkúszni egy szék alatt, csinálni egy bukfencet majd az ugráló unikornis hátáról bedobni a labdát a kapuba. Mióta bemutattam a feladatsort minden nap végigcsinálja párszor. Nem utolsósorban jó kis fárasztási lehetőség, ha valami miatt például nem lehet kimenni a szabadba.

Locsolás

Tavasztól őszig fix program a kerti virágok locsolása, amiből természetesen Petra sem maradhat ki. Kisajátított egy kisebb locsolókannát, azzal locsolgat. Néha jut víz a virágokra is.

Bújócska
Végezetül egy klasszikus, amit szintén mindenki ismer, de nem maradhatott ki. Annyira cuki amikor elbújik az átlátszó függöny mögé és kuncok magában, ahogy látványosan nem találjuk meg. 🥰

profi bújócska
Professzionális bújócska variáció

Nektek mi a tapasztalatotok? Írjátok meg kommentben és folytassuk közösen a listát!

Ha nem csak az ingyenes játékokra vagy kíváncsi, akkor vess egy pillantást a Babamba Bababolt kínálatára!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Hozzászólnál? Itt a lehetőség:

Ne maradj le a további érdekességekről és kedvezményekről!

Havonta maximum egy emailt kapsz tőlünk, illetve máris küldünk egy 10%-os kupont.

Kapcsolódó cikkek

Játszószőnyeg választás szempontjai

Ezeket a szempontokat mérlegeld mielőtt játszószőnyeget vásárolsz

Annyi féle baba játszószőnyeg kapható a piacon, hogy igazán nem kell szégyenkezned, ha nem tudod rögtön eldönteni mi lenne a legjobb választás a számotokra. Mivel ez egy olyan használati tárgy, amelyen sok időt fog eltölteni a baba, segíti a fejlődését és nem utolsó sorban nem is túl olcsó (többnyire 10 ezer Ft felett vannak ezek a termékek), nagyon fontos, hogy a lehető legjobb döntést hozd a vásárlás során. Íme néhány jó tipp a baba számára megfelelő játszószőnyeg kiválasztásához.

Read More »
Hasznos applikációk várandósoknak

5 hasznos applikáció várandósoknak és kezdő szülőknek – magyarul

Megannyi kérdés merülhet fel a leendő szülőkben, szinte lehetetlen is észben tartani minden információt és tudnivalót. Szerencsére erre ma már nincs is szükség megteszik ezt helyettünk jobbnál jobb alkalmazások. Öt magyar fejlesztésű aplikációt gyűjtöttünk össze nektek babavárás és újszülött témában kigyűjtve legfőbb funkcióikat.

Read More »
A babák alávasának működése

Hogyan működik a babák alvása?

Vajon mire gondolt, aki kitalálta az „alszik, mint egy bébi” kifejezést? Ugye, ha ezt hallod arra gondolsz, hogy igazán jól és mélyen aludt az illető, de akinek van már babás tapasztalata, az tudja, hogy a valóság nem is állhatna távolabb ettől.
A babák alvásának változása része a fizikai fejlődésének, akárcsak a mozgásfejlődés és beszéd tanulás. Az alvás fejlődésük számos további fontos fejlődési területhez kapcsolódik szorosan, például a korai agyi éréshez, a tanuláshoz és a memóriához, a szociális és érzelmi fejlődéshez. A baba alvási és ébrenléti ciklusának érlelése az egyik legfontosabb fejlődési feladata.

Read More »
Rágóka választás

10 szempont a megfelelő rágóka kiválasztásához

A rágóka az egyik olyan termék, amelyből minden kisgyermekes háztartásban egészen biztosan több is megtalálható. Épp emiatt fontos, hogy a lehető legnagyobb körültekintéssel válasszuk ki ezeket a rágókákat. Alapvető, hogy biztonságosnak és kifogástalan minőségűnek kell lenniük, de a széles választékot elnézve ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni melyik fogja leginkább enyhíteni a fogzási fájdalommal küzdő babánkat. A legjobb, ha mi kontrolláljuk miből lesz rágóka, mielőtt a baba választ és a távirányítót, telefont vagy egyéb nem túl biztonságos tárgyakkal próbálja meg enyhíteni fájdalmát. 

Íme tehát 10 alapvető tipp, amelyet érdemes szem előtt kell tartanod, amikor rágókát választasz.

Read More »
Fogzás

Tanácsok a fogzás tüneteinek enyhítésére

A fogzás a babák normális fejlődési folyamatának egyik legtöbbet tárgyalt része. Ez sokszor sajnos együtt jár a fájdalommal, nyűgösséggel, amely igencsak próbára teszi a babákat és a szüleiket is. Minden gyermeknél működő csodarecept sajnos nincs, ám egyes játékok és otthoni gyógymódok azért jó eséllyel enyhíthetik a fájdalmat és a kényelmetlenséget.

Read More »
Montessori játékok

Mi az a Montessori módszer és miért olyan népszerűek a Montessori játékok?

A Montessori az oktatás gyermekközpontú megközelítése, amely számos kulcskészség fejlesztésére összpontosít, beleértve a motoros készségeket és a szociális készségeket. Ezt az úttörő nevelési megközelítést Maria Montessori olasz orvos dolgozta ki oktatási módszerként, amely segít a hátrányos helyzetű gyermekeknek visszaszerezni az irányítást kisgyermekkori tanulási vágyuk felett. Montessori módszere felkarolja a gyermekek kíváncsiságát és vágyát, hogy játékon keresztül tanuljanak. Még az idősebb gyermekeknél is bizonyított, hogy a játék olyan gyakorlati élettevékenységeken keresztül történő felkarolása, mint a főzés vagy az építés, jótékony hatással volt kognitív fejlődésükre, érzelmi fejlődésükre, és megadta nekik azokat az életkészségeket, amelyekre szükségük volt ahhoz, hogy sikeresebben birkózzanak meg a felnőttkor kihívásaival is.

Read More »
×
×

Cart

babamba logo

Ne hagyd itt a kuponod!

Add meg az email címed és máris küldünk egy kupont 10% kedvezménnyel!

Ide kérem a kuponom:

Email címem megadásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot és hozzájárulok a további akiciókról szóló értesítésekhez.

Dínó éjjeli fény

Éjjeli fények

Dínó, panda, unikornis éjjeli fények.

Albero mio rose babafészek

Babafészkek

Minőségi babafészkek a zavartalan alvásért

Falmatricák

Dobd fel a babaszobát falimatricával!