17 filléres játék és elfoglaltság babáknak 🧹🔦📰

Ugye mindannyian ismerjük a jelenséget, amikor a baba rá sem hederít a csili-vili új játékára, bezzeg a wc papír gurigával percekre lefoglalja magát? Ugyan nagyon szuper és gyönyörű játékokat lehet kapni (például nálunk is) minden korosztály számára, de a példából is látszik, hogy nem feltétlen kell minden esetben a zsebünkbe nyúlni, ha valami újdonsággal szeretnénk lekötni a kicsiket.
Összegyűjtöttem, hogy az elmúlt bő két évben nálunk milyen játékok, játékos tevékenységek váltak be, amelyek ingyen vagy szinte ingyen voltak.

Papírzsebkendő csomag

Amikor már meg tudta fogni a tárgyakat, akkor még valószínű az tetszett neki, hogy benyomható és zörögni lehet vele. Később pedig, ahogy egyre ügyesedett a kis keze nagy móka volt kiszedegetni a zsebkendőket. Írtó cuki volt, hogy végül már az orrfújást is utánozta. Apró szépséghiba, hogy szívta az orrát, nem fújta közben. 😀

Műanyag flakon

Könnyen megragadható, csörög, zörög, lehet vele csapkodni. Azt hiszem ezt minden baba elég gyorsan felfedezi, nincs benne semmi meglepetés, de a rend kedvéért a listában a helye.

Pohár töltögetés

Amikor már tudott ülni, akkor mi fürdető ülőkében fürdettük, ami szépen megtartja, így 100 %-ban csak a játékra lehet fókuszálni fürdés közben. Petránk egyik kedvenc tevékenysége az volt, hogy az egyik pohárból a másikba töltögette át a vizet. Amilyen egyszerűen hangzik, olyan szépen elvolt vele.

Újságpapír tépkedés

Úgy figyeltem meg, hogy az akciós újságok áttanulmányozása és aprólékos széttépkedése igen fontos és nagy odafigyelést igénylő tevékenység egy baba egy és két éves kora között. Persze ebben az időben nem csak az akciós újságok, hanem minden más papír erre a sorsra jut, úgyhogy nem árt résen lenni.

Kavicsozás

A vízparti kavicsok vízbe dobálása valószínű sokaknál nagy sláger. Ez kicsit olyan, mint a flakonos móka, nincs benne semmi új. Ami emellett nálunk nagyon bevált az a kavicsok keresése és összegyűjtése a kertben. Nagyon szépen le tudta ezzel foglalni magát. Nem is gondolnánk milyen hatalmas sikerélményt tud adni egy-egy szép kavics megtalálása a fűben. Pro tipp: ha keresés közben egy huncut manó apránként visszadobálja a már megtalált kavicsokat, akkor a keresés szinte végteleníthető. 🙂

Csiga keresés

Nagyon szeretünk együtt sétálni, amit sokkal szórakoztatóbbá tud tenni, ha nem csupán sétálunk, hanem csigákat keresünk út közben. Petra valamiért megszállottja lett a csigáknak és hatalmas csodálattal tudta őket vizsgálgatni. Külön öröm volt, ha ő szúrt ki egy újabb példányt.

Szárító és mosógép ki-be pakolás

Ki gondolná, hogy a házimunka is lehet szórakoztató? Petra általában ragaszkodik hozzá, hogy a mosógépből ő pakoljon át a szárítóba majd onnan kiszedni is ő szereti a ruhákat.

Üres kartondoboz

Annyi minden lehet egy kartondoboz egy gyermek szemében már egészen kis korban is! Házikó vagy autó, amiben lehet tologatni körbe a lakásban.

Pénzdobálás a perselybe

Régi szokás nálunk, hogy a visszajáróban kapott 200 Ft-osokat megtartjuk és a malacperselyben gyűjtjük, amíg meg nem telik. A malac hasán ki lehet szedni a pénzt és a hátán visszatenni. Egy babának ez egész hosszan kitartó ismétlődő tevékenység tud lenni.

Seprés, felmosás

Megint a  házimunka.Olyan lelkesen seper és mos fel, hogy időközben kapott egy kis gyerek méretre szabott takarító szettet is. Néha kiszervez ugyan egy-egy munkafolyamatot, de a lelkesedés töretlen. Kíváncsi leszek meddig tart ki… 🙂

Borsófejtés

Elég monoton tevékenység, de a kicsiknek még az újdonság erejével hat. Utána annyira büszke magára, hogy ő is hozzátette a magáét az ebéd elkészültéhez.

Mézeskalács szaggatás

Nagyon aktuális, egy két éves gyerek már nagyon szépen tudja használni a formákat és kiszaggatni a tésztából. Itt nagyon jól kamatozik a sok gyurmával végzett gyakorló munka.

Tusfürdők és samponok le és visszapakolása

A kád szélén lévő samponos, tusfürdős és mindenféle egyéb flakonok vízbe borogatása jó móka és ki gondolná, de még a visszapakolás is az lehet. Ez is egy jó alkalom arra, hogy megtanulják, játék után bizony el is kell pakolni.

Zseblámpa

Ez is egy viszonylag friss felfedezés. Egyik este a kisasszonynak nem volt kedve a sétához, innen jött a remek ötlet, hogy keressük meg a zseblámpát, az biztos tetszeni fog. A dolog olyannyira bejött, hogy azóta a házban is igen gyakran világít vele. 

Akadálypálya

A házi akadálypályán át kell sétálni két alacsony puffon, átkúszni egy szék alatt, csinálni egy bukfencet majd az ugráló unikornis hátáról bedobni a labdát a kapuba. Mióta bemutattam a feladatsort minden nap végigcsinálja párszor. Nem utolsósorban jó kis fárasztási lehetőség, ha valami miatt például nem lehet kimenni a szabadba.

Locsolás

Tavasztól őszig fix program a kerti virágok locsolása, amiből természetesen Petra sem maradhat ki. Kisajátított egy kisebb locsolókannát, azzal locsolgat. Néha jut víz a virágokra is.

Bújócska
Végezetül egy klasszikus, amit szintén mindenki ismer, de nem maradhatott ki. Annyira cuki amikor elbújik az átlátszó függöny mögé és kuncok magában, ahogy látványosan nem találjuk meg. 🥰

profi bújócska
Professzionális bújócska variáció

Nektek mi a tapasztalatotok? Írjátok meg kommentben és folytassuk közösen a listát!

Ha nem csak az ingyenes játékokra vagy kíváncsi, akkor vess egy pillantást a Babamba Bababolt kínálatára!

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Hozzászólnál? Itt a lehetőség:

Ne maradj le a további érdekességekről és kedvezményekről!

Havonta maximum egy emailt kapsz tőlünk, illetve máris küldünk egy 10%-os kupont.

Kapcsolódó cikkek

Ajándék ötletek 1-2 éves babáknak

A legjobb ajándékok 1-2 év közötti babáknak: kreatív és fejlesztő játékok

Az első vagy második születésnap a babák életében különleges alkalom, és egy izgalmas lehetőség az ajándékozásra. Azonban, ha egy 1-2 éves babáról van szó, érdemes olyan termékeket választani, amelyek nem csak szórakoztatják, hanem fejlesztik is az érzékszerveiket és készségeiket. Íme néhány remek ötlet a legjobb ajándékokhoz egy 1-2 éves baba számára.

Read More »
ajándék ötletek 0-1 év közötti babáknak

Ideális ajándékok 0-1 éves babák számára: Kreatív és hasznos ötletek

A csecsemők számára ajándékot választani egy különleges és örömteli feladat lehet, de gyakran felmerül a kérdés: Melyek a legjobb ajándékok az 0-1 év közötti babák számára? Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány kreatív és hasznos ötletet, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mind a baba, mind a szülők arcára.

Read More »
Mikortól aludjon külön szobában a baba?

Mikortól aludjon saját szobájában a baba?

Az újszülött gondozás és a csecsemők alvási szokásainak megvitatása mindig is központi téma volt a szülők és az egészségügyi szakemberek számára. Az egyik gyakori kérdés, amellyel a szülőknek szembe kell nézniük, hogy milyen kortól érdemes a babának a saját szobájában aludnia. Ez a döntés számos tényezőtől függ, és bárhogy is döntünk, ez mindenképpen számos előnyt és hátrányt hordoz majd magában. Ebben a cikkben áttekintjük ezeket az előnyöket és hátrányokat, és segítünk neked meghozni a legjobb döntést.

Read More »
futóbiciklizés előnyei

A futóbiciklizés egészséges fejlődést és szórakozást kínál a gyerekeknek

Az utóbbi években egyre több aggodalom merül fel azzal kapcsolatban, hogy a kisgyerekek mennyi időt töltenek a képernyők előtt, legyen szó televízióról vagy okostelefonról. Az inaktív életmód negatív hatással lehet a gyerekek fizikai és mentális egészségére is. Éppen ezért örömteli, hogy mára már szinte minden kisgyermek kipróbálja és élvezi a futóbiciklizést. Ez kiváló lehetőséget nyújt a gyerekek szüleinek arra, hogy kiszabadítsák csemetéiket a négy fal közül, élvezzék a friss levegőt és a testmozgást. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogy a futóbiciklizés milyen előnyökkel jár a gyerekek számára.

Read More »
Éjjeli fények előnyei

Éjjeli fények varázsa: biztonságot sugárzó szépség a sötétben

Az éjszakai fények alvásra gyakorolt hatása egy gyakran vitatott témakör. Sokan azt gondolják, hogy az éjszakai sötétség az ideális környezet a jó alváshoz, és az éjjeli fények zavarhatják a gyerekek pihenését. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor az éjjeli fényeknek valóban hozzájárulnak a babák és a kisgyermekek (és persze így a szüleik) nyugodtabb alvásához. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen előnyei lehetnek az éjjeli fényeknek, és hogyan használhatjuk őket a gyerekek nyugodt alvásának biztosításához.

Read More »
habszivacs játszószőnyegek előnyei

Játéktér gazdag színekkel és textúrákkal: A habszivacs játszószőnyegek előnyei

Amikor a gyermekek játszanak, fontos, hogy körülöttük olyan környezet legyen, amely biztonságos, fejleszti a képességeiket, és élénkíti a fantáziájukat. Az egyik legjobb eszköz, amely megfelel ezeknek a feltételeknek, a habszivacs játszószőnyeg. Gazdag színekkel és textúrákkal rendelkeznek, amelyek rengeteg babának és kisgyereknek nyújtanak órákon át tartó tartalmas és örömteli játékot.

Read More »
×
×

Cart

babamba logo

Ne hagyd itt a kuponod!

Add meg az email címed és máris küldünk egy kupont 10% kedvezménnyel!

Ide kérem a kuponom:

Email címem megadásával elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot és hozzájárulok a további akiciókról szóló értesítésekhez.

Dínó éjjeli fény

Éjjeli fények

Dínó, panda, unikornis éjjeli fények.

Albero mio rose babafészek

Babafészkek

Minőségi babafészkek a zavartalan alvásért

Falmatricák

Dobd fel a babaszobát falimatricával!