Babamba Baba Blog

Érdekességek, hasznos és esetenként vicces tartalmak babákról szülőknek és leendő szülőknek.

Mozgásfejlődés az első évben

Mozgásfejlődés az első évben: A fejlődés szakaszai és ezek jelentősége

A csecsemők mozgásfejlődése az életük első évében rendkívül fontos és izgalmas folyamat. Ebben az időszakban a kicsik különböző mérföldköveket érnek el, amelyek meghatározzák a motoros készségeiket és előkészítik őket az önálló mozgásra. A következőkben megvizsgáljuk a babák mozgásfejlődésének főbb fázisait és ezek jelentőségét az első év során.

Tovább olvasom >>
Ted talks - babák, nevelés

8 TED videó babákról, nevelésről, amelyet szülőként mindenképp nézz meg

Nyolc rendkívül érdekes TED beszédet szeretnék ajánlani nektek. Ezek a videók olyan témákat érintenek, mint a boldogság szülőként, az anyatej rejtélyei, a képernyőidő félelmei, a terhességgel kapcsolatos hazugságok, a magzati tanulás, a babák gondolkodása, a sikeres gyermeknevelés, és a csecsemők meglepően logikus gondolkodása. Úgy gondolom ezek olyan érdekes témák, amelyek minden szülővel szembejönnek inkább előbb mint utóbb. Nézzük meg hogyan nyilatkoznak az említett témák szakértői.

Tovább olvasom >>
Ajándék ötletek 2-3 éves gyerekeknek

A legjobb ajándék ötletek 2-3 éves kisgyermekeknek

A 2-3 éves korosztály egy rendkívül érdekes időszak a kisgyermekek életében, ahol a kíváncsiság és az aktív felfedezés iránti vágyuk a csúcson van. Az ajándékozás során fontos olyan termékeket választani, amelyek nemcsak szórakoztatják, hanem támogatják is a fejlődésüket. Íme néhány remek ötlet a legjobb ajándékokhoz egy 2-3 éves kisgyermek számára.

Tovább olvasom >>
Ajándék ötletek 1-2 éves babáknak

A legjobb ajándékok 1-2 év közötti babáknak: kreatív és fejlesztő játékok

Az első vagy második születésnap a babák életében különleges alkalom, és egy izgalmas lehetőség az ajándékozásra. Azonban, ha egy 1-2 éves babáról van szó, érdemes olyan termékeket választani, amelyek nem csak szórakoztatják, hanem fejlesztik is az érzékszerveiket és készségeiket. Íme néhány remek ötlet a legjobb ajándékokhoz egy 1-2 éves baba számára.

Tovább olvasom >>
Mikortól aludjon külön szobában a baba?

Mikortól aludjon saját szobájában a baba?

Az újszülött gondozás és a csecsemők alvási szokásainak megvitatása mindig is központi téma volt a szülők és az egészségügyi szakemberek számára. Az egyik gyakori kérdés, amellyel a szülőknek szembe kell nézniük, hogy milyen kortól érdemes a babának a saját szobájában aludnia. Ez a döntés számos tényezőtől függ, és bárhogy is döntünk, ez mindenképpen számos előnyt és hátrányt hordoz majd magában. Ebben a cikkben áttekintjük ezeket az előnyöket és hátrányokat, és segítünk neked meghozni a legjobb döntést.

Tovább olvasom >>