Tudásbázis

Végtelen számú kérdés merül fel a szülőkben már a baba születése előtt is, és ha lehetséges, a pici megérkezése után ez még fokozódik. Mit egyen? Mikor egyen? Hogy fürdessünk? Mit adjunk rá? Miért nem alszik? Miért nem beszél? Miért beszél ennyit? Stb, stb…
Olyan anyagokat gyűjtünk itt össze, amelyek némi kapaszkodót adhatnak a tudnivalók sűrűjében. Emellett természetesen nagyon számítunk a ti tapasztalaitokra, bevált módszereitekre is!

A baba fejlődése a pocakban

Hamarosan érkezik első “Tudásbázis” cikkünk, amelyben hétről-hétre sorra vesszük hogyan fejlődik a baba az anyuka hasában.

Stay tuned!

Babakelengye lista

Mindazon tárgyak, termékek összessége, amelyekre a kismamának és a babának szüksége van a kórházban és otthon közvetlenül a hazaérkezést követően.

Böngészd végig a listát, szép hosszú!

Védőoltások listája babáknak

A gyermekek oltása úgynevezett oltási rend alapján történik. Magyarországon az alábbi oltási rend van érvényben 2019. augusztus 2-tól. Ez alapján listázzuk a kötelező és javasolt védőoltásokat röviden ismertetve, hogy mikor esedékesek és mire valóak. Az opcionális oltások mellett feltüntettük azok árát is.

Terhességi vizsgálatok

A kötelező és választható terhességi vizsgálatokat mutatjuk be időrendi sorrendben, trimeszterekre bontva, rövid ismertetést mellékelve minden vizsgálathoz.

Mit tegyek, ha beteg a gyerekem?

Ismerjétek meg és töltsétek le a Semmelweis Egyetem általál készített és közzétett rendkívül részletes tudásanyagot. A pdf-ben gyakorlati ismeretek olvashatóak csecsemő kortól egészen pubertás korig előforduló betegségekről és az ezekhez kapcsolódó kezelési módszerekről.